Wednesday, October 26, 2011

~SuArA HaTiKu~

salam.....
mlm ni x thu la npe ttbe je "hati" aku cam sedih...sayu...sebak...n sgala "se" y ade la..
tp y aku psti n ykin...aku ase cm nk ngis je saat aku ase rindu kn "inchek chenta" saya..haishhh..x thu la npe...
bla ingtkn dia aku jd cm sebak sgt...
npe la hti aku ase cmni...wahai hati jauhkan dr sgala prasaan cmtu...

tuk abg...ayg x thu npe ayg cmni mlm ni..tp ayg nk abg jga dri leklok...
ayg syg abg sgt...
ayg doakan smuanyer diprmdhkan..tuk abg..tuk ayg n tuk smua...
tp siyesly...ayg rndukn abg sgt...
sgt abg...
rndu smpai wat ayg mnitiskan air mta...
ayg x thu npe...
ase rndu cm ayg da lma sgt x jmpe abg....

abg....
jga dri leklok k...
hti ayg sdey sgt saat ni bla ingt kt abg...
ayg x thu npe abg...

abg syg ayg kn????
tlg jga dri abg tuk ayg....
lov u abg...

sgt2 mrindui abg....( " ~ " )..

Saturday, October 15, 2011

~NeW ReSePi ~ ( MaGgI tEmPoYaK )




hah...plikkn?????ni la menu aku sehari2 lau aku mlas nk kuar blik p cafe...huhuhu best wooo...x cye????korg try la...tngk cm bese2 jer kn...tp ase dia pergghhhhhhh....best glerrrr...hngga mnjilat jari babe kehkehkeh...jgn tngk luaran jer...omputih kterr..."dont judge a book by its cove"r...mntap la akunyerrr language kn..hahahhaha
aku ase nk je cntact program JJCM 2...ko tau perrrr...jln2 cri mkn lorrhhhh...hahahah ...resepi dia snang jerrr...meh aku kasi korg...

1 - rendamkan maggi perisa tomyam lam air panas  selama beberapa minit
2 - bila maggi da lembik masukkan secubit ( atau ikt ska hti korg ) tempoyak ( y telah dijadikan sambal ) ke dalam maggi tadi...
3 - kacau sedikit sehingga sebati then sedia untuk di ngap...

yummmy....slamt mncuba...huhuhuh ..( ^ ^ )v

p / s : skunk ni aku tngh mnlantak menu ni la...huhuhuhu...

Thursday, October 13, 2011

~AiR MaTa Ku GuGuR lAgI~

iiiiii.....korg msti x cye kn lau aku gtau saat aku update bloggg nihhh air mata ku ggur ag...aku x thu nk cterrr cmnerrr...sbb bnda y trlalu kcl bg kaum ADAM...kaum HAWA y tggung sdrian...mmpukah sorg HAWA mnanggung smuanyerrr????? ingt la wahai kaun ADAM hal y korg anggp kcl   lm ssuatu hbgn tu..la akn jd racun 1 hr nnti...saat 2 br korg thu pe sbnrnyer mkna dsblk tiap2 ttsan air mta kaum HAWA y ggur...





Ya ALLAH...kuatkn la smgt ku tk smua ni...aku prnh dgr org ckp cinta 2 dtgnya dr ALLAH...bla kta  ade rsa cnta...2 tndanya ALLAH ade ngan kterrr...


mybe aku sorg y trlalu snsitif...tp klu keadaan cmnihhh brtrusan aku tkt aku x mmpu nk trime ag..aku mngaku y aku org y sgt snsitif lau bab2 cmnihhh...aku xska3!!!!!!!!!!!!!!!!


xska aku cmnihhhh !!!!!!!!!!!! 



xska sdey2!!!!!!!!!!!!!!...
tlg la phm aku!!!!!!!!!!!
ssh sgt kerrrr!!!!!!!!!!!
phm la y aku ni pn sorg pmpuan cm org lain!!!!!!!!!!!
ssh sgt kerr nk phm hti aku sbg sorg pmpuan...
tlg la......
tlg la aku...
tlg jgn cmni......
aku x nk cmnihhhh...
tlg la wahai tmn htiku....
tlg la.....( " ~ " ) 



                                                                          

Tuesday, October 11, 2011

~SaLaM tAkZiAh~

salam....hri ni aku nk ucpkn tkziah pda kluarga ABG aku diatas pemergian nenda trcinta..stlh sekian lma arwah skt akhirnya hri ni penderitaan arwah da berhenti...ayg hrp abg n fmily redha di ats pe y brlaku..

smua org akn mrasai khilgan cmnihhh...cma pe y brbeza pnerimaan sseorg tu...sma ada dia kuat tk trime smua ni atau tidak..ermmmmmm...tp bla kta da de kluarga sendri kta xkn trasa sgt khilngan 2 coz ALLAH da gntikan dengan kluarga y bru...

bla ade je kmatian cmnihhh aku trs tringatkn arwah ayh aku...thn ni da 17 thn ayh prgi mninggalkan aku...msa 2 umur aku bru 6 thn..siyesli aku x thu tentang khidupan n kmatian,,,bla aku tngk smua org mnangis aku ngan sdri trtnya2 nape aku sorg je y x mnangis..bla umur aku msk 8 thn bru la aku thu y ayh da prgi tnggalkan aku wat slamanya...msa aku hnya menangis je...msa 2 da 2 thn arwah ayh da xde tp saat 2 aku bru mnitiskan air mata...
 skrg aku da dwasa...tiap kali cti sem aku msti jenguk pusara ayh aku...tiap2 jumaat msti aku prgi..tp aku heran tiap2 kali raya aku msti x brpluang nk pg coz "mslah pmpuan "kn ne ley msk kwsan kubur....huhuhuh
ermmmm...aku doakan arwah dtmpatkan lm klngan org2 y briman....AMIN...

p/ s : tuk ABG....bnyakkn brsbar ek...ayg sntiasa ade ngan abg...smua 2 da dtntukan n ayg hrp abg ley trime smua ni ngan hti y tbh...pe y kta ley wat...bnykkn brdoa n sdekahkan al-Fatihah tk arwah...tkziah skli ag tk abg n kluarga...ayg syg abg sgt..<3<3<3....

c u guys...( * * )v

Monday, October 10, 2011

~~TrANsFoRmAsI~~

trasnformasi????pd pndpat aku trnsfrmasi ni satu perubahan...ermmmmmm..pe cter lak ek ngan trnsformasi ni...
nowadays...ley dkatakn de trnsfrmasi la y brlaku lm hbgn aku ngan my b...opssss..2 la trnsfrmasinyerrr...nk thu ek????hehehhe...lm 2 3 hari nihhh my b de mnta aku tkrkn pggilan B kpd ABANG...
hmmmmm.....aku ni spesis y agk skar la tk pggil org abg wlupun org 2 org y plg aku syg...
tp......
aku ttp akn cba tk pnuhi prmntaan my ABG....hehheheh
lm smggu nihhh aku dkra lm observation la..nk anggp praktikal pn blh hahahahh...tk unh my B kpd ABG...
dan.....
aku ase ni satu cbrn y agk bsr tk aku lm hbgn kmi...huhhuhuh
n.....
aku akn brusaha tk pggil dia ABG cm y dia nk...
hmmmmm....
mggu nihhh slama smnggu aku msh dberi kelonggaran lau aku trsasul pggil B...
tp....
tk mggu dpn tiada maaf bg driku ag...heeeee...aku ase TAKUT sgt...
nti trsasul ag pggil B....da trbiasa kn...
aku stuju n aku ikt je kmahuan dia...ni first time dia mnta aku wat bnda y aku ase x mmpu...
sblm ni.....
aku je dk mnta dia tnaikan pe je hasrat aku...
dan....
skrg giliran aku lak tk tunaikan hasrat dia...
bla aku tnya dia pe bezanya bla aku pggil dia B n ABG..
korg tao dia jwb perr....meh kta tngk..huhuhu

B = mnja je dgr bla ayg pggil B
ABG = ase lbh dhrmati n hbgn 2 sntiasa rasa cm bru je ag...de bnga2 cnta la...

hahahahhahaha....klakar kn?????x ley bla la....
ermmmmmm...xpe la lau da 2 kmahuan dia kn...aku CUBA......huhuhu

k la aku mnta dri dlu ek....bye...ceria slalu...( ^ ^ )v

Thursday, October 6, 2011

~~DiSeBaLiK nAmA~~

ape ade pd nma?????hmmm...pk2...aishhhhh...ssh kn...tp y aku thu kta xley nk judge ssorg tu mlalui nmanya shj...n y aku thu jga..smua parents msti nk cri nma y trbaek tuk zuriat2 mereka kn..x kra la sma ada baek pda ejaan , bunyi pggilan nma tu..dan y pntg meke msti cri nma y mksudnya baik..

hmmmmm...bguskn parents kterrr..meke btl2 mnghargai kta ( anak ) sbg the bestest gift from ALLAH kn...smpai kn nma pn meke akn cri y trbaek..y elok y plg pntg y sdap dgr bla dpggil hikhikhik...tp de jgak la parents y cri nma y moden tk ank2 biarpn mkna dsblk nma 2 ntah paper...ermmmmmm tp 2 x jd ukrn dia lau ssorg tu nk jd baik kn?????y pntg didikan y dtrimerr....

ckp sal nma...slama 22 thn aku hdp bru hr ni aku dpt thu y nma aku pn de mkna...aisshhhhh trok kn aku...tp 2 x brmkna aku x prnh usha tk thu mkna dsblk nma aku...dlu msa aku form 3 aku prnh tnya tntg mksd nma aku kt ustazah sbb msa 2 ktaorg ngah ckp sal nma n mksdnyerrrr...

leen : ustazah nma sya de mkna x?
ustazah : x pasti la...tp sthu sya nma y skr atau x blh dieja lm tlsan jawi xde nma...
leen : ermmmmm..( cmpius )..xkn kot..msti smua nma ley eja kn...
ustazah : sya x pasti ejaan nma awk lm tlsn jawi kna guna ha..atau ho..
leen : ooo..xpe la ustazah lau cmtu....:(

lps dr hri tu aku da x tnya org da sal mksd nma aku...cma aku tnya kwn2 aku y nma diaorg de mkna x...kwn2 y rpt ngan aku smuanyer de mkna disblk nma diaorg...errrmmmm...
neway...lau korg nk thu nma pnh aku HAZATUL AZLEEN...amacam best x nma aku hakhakhakhak...lau bab prasan ni aku la chmpionnyerrr...kahkahkah...

lau korg thu mkna nma aku jgn segan2 gtau aku tao2...huhuhuhu..
nma aku trdiri dr dua patah perkataan y HAZATUL 2 aku x tau pe mkna dia...tp tang AZLEEN 2 ri ni bru aku tau mknanyerrr...iaitu AZLEEN = KEKAL....2 pn aku thu dr mmber aku y ambik pndidikan islam...alhamdulillah..aku syukur sgt coz nma aku gak de mknanyerrrr...

KEKAL....mybe x seindah mna pn mksud tu...tp mnurut aku sndri mkna tu mmbwa 1000 erti pda aku n slh stunyerrr...aku KEKAL mnjadi hak ALLAH..hak fmily aku..espcially my mom...n insyaALLAH aku jgk akn kekal jd milik my b..stu hri nnti...n 2 satu doa tuk aku AMIN....

tp guys...y sbtulnyerrr nma bkn la 1 alt ukuran tk kta mngukur sjauhmna sikap atau prangai sseorg..ingt tu!!!!!!hehehehhe..n aku jgk hrp pda meke2 diluar sna y msh x thu mkna disblk nma meke..brusaha la mncari  tk mngthui mkna dsblk nma anda...

GUD LUCK GUYS.....bye...( ^ ^ )v huhuhuhu..

Wednesday, October 5, 2011

X pUaS hAti

x ska tol bla keadaan cmni jd...ni y wat aku nk mrh nihhh..agk2 la..aku mmng tense tol org y tdo bla msj ngan aku..da la tdo cmtu je xde pn ckp pnt ke nk tdo kerrr...bla org ungkit mla la nk tggi sore..da tuan pnya dri pn bkn kta nk ubh ke pe ker...arghhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!tnsion tao...

ayg : b npe x blas msj ayg..tdo kerrr
 b : xde la x tdo ag...
ayg : sore cm pnt je nk  tdo kerrr
b : skt blakang..
ayg :.........????( de kaitan kerr ) xpe la b tdo...
b : xnk nk ckp lu...( sore cm mmpi jerr )
ayg : b...b...b!!!!!!!!!!!!..kta x nk tdo !!!!!!!!!!!..
b : nk tdo ley x...
ayg : tdo la!!!!!!!!!!!!!...

len kali lau org tnya ckp la y btl....da la 2 3 hari nihhh asyk tggl aku cmtuh jerr...aku x ska la...asenyerrr da lma kot aku ckp bnda cmnihhh..haishhhhhhh...x thu da aku nk ckp cmnerrr...skt hti...bla call cmpem x angktnyerrrr...bkn spesis y mdh sdar...arghghh!!!!!!!!!!!!!!!..x ska3...slalu cmnihhhhhhhh!!!!!!!

Monday, October 3, 2011

~SeDeTiK lEbIh~

hye...slm smua...korg chat x..ermm hr ni bru de mood nk update belogg nihhh...mklum la 2 3 hri lpas..bz kit..bz ngn my b..huhuuu...sedetik lebih gak la aku brsma dia...tp 2 la kn...bla kta dk ngan org trsyg ni ase msa 2 brlalu ngan cepat je..pejam celik pejam celik my b da brangkat plang ke kg..mnghbiskn saki baki cti y msh aderr...

hmmmmmm....redha je la kn...tp wlupn skejap je msa aku n my b bersama...still ade knanagn2 y trcpta tao...hehehhe...meh kta tngk...huhuuh

HARI PERTAMA

msa nihhh bru dk testing kmera..dk setting tmpat ala2 trbaek la kn nk shoot...mklum la my b kn PUTIH. kehkehkeh.....

pixxx nihhh aku plg ska..x tau nape..mybe nilai estetika dia agk tggi..hahahhaha...bdk sstera kn...biaserrrr..tp siyesly..mmng aku ska..but my b x bpe ska y nihhh dia ska pox stu ag...jom kta tngk dia kta perr....

pix ni la my b ska...dia kta msa nihhh mka aku cm mnja jerrrr...( * ~ * )weekkkk..aku da ase semacam kot...hahhahahhaha...tp xpe aku hrgai pe y b ckpkn...huhuhuu...

pas ambik pix smua...bru la aku gtau my b hasrat sbnr aku suh dia bwa aku ke pantai..huhuhu...aku nk curi pasir pantai cikit coz nk pnuhkan tuntutan subjek y aku ambik sem nihhh...huhuhuhu

laki nihhhh pencuri pasir....hahahhahah

pmpuan nihhh aslnyerr...DIRECTOR...last2 skli dia trn pdang skli kehkehkeh...nsb bek x nmpak mka kn...huhuhu

pas curi pasir smpat ag bt lmbang KECINTANAN ...woooo...de ke prkataan cmtuhhhh...huhuhu tp lau tngk baik2 cam ying n yang kn...dr segi warna..( putih n hitam ) hahhahahaha

gmbar nihhh lak diambk pas operasi mncuri selesai djlnkn...bkn main hepy ag b kn..ley curi psir ngan dianyerrr AYANG....hahahahhaahha

ni lak b pesan kt aku...y patung ni aku msti anggap cam aku n dia...msti sntiasa ade disisi n saling mlengkapi..walau ape pn trjadi...( hmmmm...trharu sgt... )...wktu nihhh ktaorg on d way blk ke RAWANG umh akak aku pas aku hbs klas kul 5...hhehehhehe..maka ngan itu tamat suda la cter tk hari  pertama....

HARI KEDUA

ermmmmmmm...tk hari kedua nihhh ktaorg da rncg nk ke bkt bntang tk beli brg ngan akak n abg ipar aku...tp gmbar diaorg xde la...x smpat nk snap..hehehhehehe...xpe sblm tu aku nk tnjuk resepi kuah rojak my b...org klantan pggil COLEK..hahahahha..jom kta tngk msti meleleh mlot korg kn...hahahahhaah

ha ni la my b nyerrr COLEK....aslnyerrr dia suh aku y bt tp aku bnda2 cmnihhh x brape terer sgt..hakhakhak....

pas siap smua ktorg pn bawa la ala2 bekal gtu ke bkt bntang...on d way nk kesana jem glerrr...borink tao dk lm kete lma2...so ktaorg pn wat la xtiviti "MENSNAP" pixxx...huhuhu

pix ni x bpe jlas sgt tp aku ska...cm de chaya2 gtu...chaya cnta la ktakan..hahahhaha...time ni ktaorg jd DATOK N DATIN...dk blakang kot...jarang tao ktorg ley nek kete dk blakang cian kn...( nmpak sgt slalunyerrr tmpt ktaorg sbg driver je )huhuhuhu...

pas snap 1 pix snap ag...n ag...n ag...borink kot...kta tngk sma2 erkkk...huhuhuhu

time nihhh dianyerrr borink TUHAN je tao...huhuhuhu...so ktaorg brstuju tk msj bbrapa ketika...walaupun kdudukan ktaorg hnya brsebelahan...hahhahahahah...hngga la smpai ke destinasi y dituju..kahkahkah...ntah pape kn...


HARI KETIGA

ni la saat2 trakhir ktaorg bersama...sdey sgt...tp x ley nk pape da...tket da bli so my b msti blk la...hikhikhik...smua ni slh aku...my b da ckp nk bli tket on d spot tp aku ni jns bt keje awl2...so trbli la tket awl...my b blk lm keadaan trpaksa...sdey sgt wktu 2...aku nangis smpai bngkak muka n mta aku...smua mmber2 ingt aku skt...hmmmmm....tp nk wat cmne kn..wlupun kta da rncg tp smuanyer da ditentukan..so kami pasrah....mybe de hikmah dia kn....( nk pjuk hti )

lam keadaan sdey pown..aku still nk trgelak ag...tngk pix nihhh siyes kn mka my b...korg tao dia ngah wat pe nihhh...men game ANGRY BIRD....time nihhh x tngk aku ponnn xpe...da de game y mnemani...hahahhahaha...tp aku thu b pn msti ase sdey kn nk tngglkn aku wlupn pasaaan 2 hnya sekelumit....


akhrnyerrr aku dpt gak snap gmbr b..y elok ckt hahahhaha...ni la knangan2 kami bersama tk bbrapa hri nih...hmmmm...tp rndu 2 ttp mnebal walaupun kami da jmpe...:(...mlm tu my b pn brangkat la blk ke kg ngan n aku pon mlepaskn my b ngan linangan air mata....hmmm....lov u so much my b...mmmuuuaaaahhhhh....

so..thats all knangan2 y kami cipta tk bbrapa hri nihhh..huhuhu..smoga jodoh brpihak pd kami..AMIN...k la guys aku chow lu k...bye...salam..ceria sokmo k...( ^ ^ )v













About Me

Follow by Email

Popular Posts

Followers